California

655 Campbell Technology Parkway,
Suite 200
Campbell, CA 95008 USA

Phone: +1 408 574 7802
Fax: 1 408 377 3002

9 Nisan, 2019     4 dakikalık okuma

Centric Final Inspection Modülü ile Kalite Kontrol Sorunlarının Üstesinden Gelin ve Ürün Kalitesini Yükseltin.

Final Inspection, Kestirmeye Kaçmadan Kalite Kontrol Sorunlarının Üstesinden Nasıl Geliyor? Christina Riccio, Kıdemli Satış Öncesi Danışmanı, Centric Software anlatıyor

Kabul Edilebilir Kalite Seviyesi (AQL) denetim sürecine hiç fabrika kademesinde tanık oldunuz mu? Zorlu, karışık ve hareketli bir süreçtir. Notlarla kaplı bir panove PDF’ten yazdırılmış bir rapor şablonu ile uğraşırsınız. Bilgilerin bazıları çoktan güncelliğini yitirmiş bile olabilir. Bazı denetim kalemleri ürünle ilgili değildir ancak yine de tüm raporu doldurmanız gerekir.

En sonunda raporunuzu tarama, notlarınızı yazma ve belki de dünyanın diğerucundaki kalite müdürünüze gönderme fırsatını yakalarsınız, ancak busüreç denetimi yapılan her ürüniçin tekrarlanmalıdır.

Daha iyi bir yöntem yok mu? İşte Centric PLM Final Inspection modülü ve mobil uygulamasının kalite kontroldeki en büyük engelleri nasıl aştığını burada bulabilirsiniz.

Modern denetimler, daha hızlı sonuçlar

AQL olarak da bilinen son denetim, marka değerinizi korumak ve müşteri memnuniyeti sağlamak adına ürünlerinizin standartlarauygun olarak üretildiğinden ve işçiliğin yeterli olduğundan emin olmanız için son kalite aşamasıdır. Bu aşama, ister ürünler fabrikayı terk etmeden, ister depoya giriş yapılırken gerçekleşsinveya isterkalite kontrolleri ister işletmeniz tarafından yapılsın, isterüçüncü tarafçayapılsın, kestirmeye kaçılması yıkıcı sonuçlara neden olabilecek ürün yaşam döngüsünde bu önemli bir adımdır.

Sorun şu ki, bu aynı zamanda oldukça vakit alıcı bir süreçtir. Centric ortakları bize, tek bir ürün için denetleme aşamasını hazırlamanın ve planlamanın iki saati bulabildiğini söylüyor. Birden çok fabrikada yüzlerce ürüne sahipseniz, bu sürehızla artacaktır.

Centric Final Inspection, denetim sürecini kolaylaştırmakve zaman kazanmak için tamamen dijital bir yaklaşım kullanır. Final Inspection, Centric PLM‘de bir modülve mobil uygulama olarak mevcut. Denetçiler, denetlemeleri gereken ürünlerinet vegerçek zamanlı olarakizlemekiçin mobil uygulamayı yerindekullanabilir.

Denetçiler uygulamaya bilgi, not ve yorum girişi yaptıkça, denetim seyrininingerçek zamanlı bir temsilinigörürler. Kalite yöneticileri, kritik denetleme noktalarını işaretleyebilir veya denetçilerin gereksiz bilgilerden kurtulup denetimleri daha hızlı tamamlayabilmesi için rapor şablonlarını özelleştirebilir. Denetim tamamlandığında, internet bağlantısı kuruluncadenetçi bilgileri Centric PLM ile senkronize edebilir. Denetimler ile raporlar arasındaki zaman farkı önemli ölçüde azalır ve kalite sorunlarını çok daha hızlı şekilde ele almanızı kolaylaştırır.

Final Inspection PLM App - Centric PLM

Her zaman güncel veri

Yazdırılan PDF’lere artık gerek yok. Güncelliğini yitirmiş ya da ilgisiz rapor şablonlarına da. Bir yerde elle yazılan notları ve başka bir yerde toplanan fotoğraflarla bir araya getirmeye ve seyahat sırasında her şeyi beraberinizde sürüklemeye gerek yok. Denetçiler artık hem çevrimiçi, hem de çevrimdışı imkânlarla; masaüstü, web veya mobil uygulamada denetim hedefleri listesini inceleyerek ve fotoğraf veya yorumlar ekleyerek kolayca çalışabiliyor.

Tek bir veri kaynağı olarak çalışan Centric PLM’den doğrudan alınabildiği için, ürün bilgilerinin güncel ve denetçilerin amacına uygun olma ihtimali daha yüksektir. Centric PLM’nin güçlü AQL arşivleri defolar, denetim düzeyleri ve toleransla ilgili bilgileri bulup saklar ve bunlara modül üzerinden erişilebilir. Kayıt sisteminizdeki sipariş emri veya sevkiyat verileri PLM’ye girilebilir veya arayüz olarak bağlanabilir, böylece denetlenecek partiyi elde etmek için gereken ilgili sipariş ve sevkiyat miktarlarına ulaşırsınız.

Final Inspection PLM App - Centric PLM

Analizler ile sürekli gelişim

Centric tüm süreci veri kırılma noktası olmaksızın baştan sonra dijitalleştirmiştir. Bu yüzden, sorunların temel nedenini bulmak ve sürekli ürün gelişimini desteklemek için ürünleri, malzemeleri ve tedarikçi performansını defo seviyesinde analiz etmek mümkündür. Final Inspection modülü ve mobil uygulama, malları resmi olarak sahipliğinize geçirip finansal sorumluluk almadan önce, malların uyum standartlarını karşıladığını doğrulamanıza yardımcı olur, böylece sonradan ortaya çıkan ve hem zaman hem de para kaybettiren kalite sorunları karşısında yasal girişimler gerçekleştirmek zorunda kalmazsınız. Güçlü analizler ve raporlar denetim bilgilerini ürüne, stile, defo türüne, tedarikçiye ve daha net bir görüş kazanmanızı sağlayan diğer karakteristiklere göre ayırıp incelemenizi sağlar.

Final Inspection modülü ve mobil uygulama teknik çizim verilerini denetim şablonları ile birleştirerek denetim sürecini otomatikleştirir ve denetim süresini ciddi anlamda kısaltıp gelecekte alınacak kararlar için analizleri mümkün kılar. Final Inspection ile hataları önceden kestirebilir, tedarikçi incelemeleri için ayrıntılı bilgiler sıralayabilir ve markanızın başarısına gölge düşürecek kalite sorunlarının üstesinden gelebilirsiniz.

Final Inspection ve mobil uygulamayı neden düşünmelisiniz? Kestirmeye kaçmadan ürün denetimleri için harcanan zamanı kısaltmak, üretim sorunlarını hızla tespit etmek, gelecekteki hatalardan kaçınmak için defo trendlerini analiz etmek ve ürün kalitesini yükseltmek için satıcılarla daha yakından çalışmak istiyorsanız, kalite güvencesi sürecinizde dijitale geçmenin şart olduğunu görmek hiç de zor değildir.

Daha fazlasına hazır mısınız? PLM Demo Serileri: Final Inspection Uygulamasıadlı web seminerimizi izleyin veya hemen bir demo isteyin!

 

 

Share this article